Media Ukkie Dagen: is jouw kind mediawijs?

“Wat is nou leuker om te kijken en hoe krijg ik die advertentie weg?”, zal een vraag zijn die de aller jongsten in onze samenleving bezighoudt. Druk swipend tussen Bob de Bouwer en Nijntje zie je de kleintjes tegenwoordig bezig op de IPad. Ze lijken goed te snappen hoe de media werkt, maar zijn ze ook mediawijs?
 

Spelenderwijs mediawijs

Het feit dat ze weten hoe de mediawereld werkt, zegt natuurlijk niets over de mate waarin de kleintjes mediawijs zijn. Om die reden hebben de Media Ukkie Dagen 2018 het thema ‘Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?’ gekregen. Tijdens de Media Ukkie Dagen van 6 tot en met 13 april geeft Mediawijzer.net ouders handvatten om hun jonge kroost spelenderwijs te begeleiden in onze digitale wereld.
 

Mediagebruik jonge kinderen

Bij de start van de Media Ukkie Dagen presenteert Mediawijzer.net het jaarlijkse Iene Miene Media-onderzoek. Hierin staan de laatste ontwikkelingen over het mediagebruik van jonge kinderen. Ook geeft Mediawijzer.net tijdens deze campagne een aantal praktische digitips aan ouders van hun kids tussen 0 en 6 jaar. 
 

Activiteit aanmelden

Door een week lang de aandacht te vestigen op het mediagebruik van onze kleintjes, hoopt Mediawijzer.nl ouders en opvoeders bewust te maken hoe belangrijk het is bewust om te gaan met de mediaopvoeding van hun kinderen. Vanuit het gehele land worden er activiteiten georganiseerd ter bevordering van deze bewustwording. Ook delen bloggers tijdens de campagne hun ervaringen. Ook een activiteit aanmelden? Dit kan via www.mediaukkies.nl. 

Media Ukkie Dagen