Alle onderwerpen

Lichamelijke ontwikkeling

Het is prachtig om te zien hoe snel je baby groeit en zich ontwikkelt!

Baby’s ontwikkelen zich in hun eigen tempo

Je kunt de groei van je baby volgen met behulp van de GroeiGids, dat je van het consultatiebureau krijgt na de geboorte van je kind. Dat is een handig boekje met veel informatie waarin je zelf ook kunt bijhouden hoe je kind zich op allerlei gebieden ontwikkelt.

Motorische ontwikkeling

De motorische ontwikkeling van kinderen kent verschillende mijlpalen. Kinderen leren achtereenvolgens zitten, kruipen, staan, lopen, rennen, huppelen en fietsen. Naarmate ze opgroeien komen daar telkens nieuwe activiteiten bij.

Elk kind is anders

Het is goed om te bedenken dat ieder kind anders is. Het kan zijn dat je kind met bepaalde ontwikkelingen wat later is dan andere kinderen. Dat hoeft niet te betekenen dat er iets mis is. Het ene kind is nu eenmaal wat sneller dan het andere. Als je je toch zorgen maakt over je baby, kun je dit bespreken bij het consultatiebureau.

Handige apps

  • GroeiGids app – Met de app van de GroeiGids kun je als (aanstaande) ouder de groei en ontwikkeling van je kind(eren) bijhouden.
  • iGrow – Met de app van TNO kun je eenvoudig zien hoe je kind (van 0-10 jaar) groeit, hoe lang je kind wordt en of het een gezond gewicht heeft.
  • GezondGroeien – Met de app van het Voedingscentrum kun je de groei en ontwikkeling van je kind in je buik en de eerste jaren daarna volgen.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.