Alle onderwerpen

Verzorging en veiligheid

De kraamverzorgende helpt je de eerste week na de bevalling bij de [a=879,verzorging] van je baby. Daarna moet je het zelf doen! Dat kan heel intensief zijn. Het is dan ook belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt.

Gelukkig zijn er genoeg mensen en instanties waar je met vragen naartoe kunt. Denk aan familie, vrienden en het [a=548,consultatiebureau]. Daar kun je bijvoorbeeld terecht met vragen over onderwerpen als [a=2639,aankleden], [a=997,luiers verschonen], [a=2728,huidverzorging], [a=1008,mondverzorging], [a=903,veilig slapen] en een veilig huis.

Veiligheid

Zo’n klein en kwetsbaar wezentje als je baby wil je natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Om de veiligheid van je kind te kunnen waarborgen moet je weten wat de gevaren zijn in en om het huis, en wat je daartegen kunt doen.

Tot de leeftijd van 2 jaar kennen kinderen geen gevaar. Ze willen graag alles ontdekken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zomaar iets in hun mond steken wat niet eetbaar is, of een kleedje van de tafel trekken, of te dicht in de buurt van een [a=6650,stopcontact] komen. Er kan van alles gebeuren. Zorg daarom dat het veilig is [a=6649,in en om het huis] en let goed op je kind!

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.