Jongerenwerk - We zijn daar waar jongeren zijn!

De jongerenwerker zoekt de jongeren op. Dit doet hij door naar plekken te gaan waar jongeren zich regelmatig bevinden. Op die manier leren we ze kennen en bouwen we een vertrouwensband op. Vooral ’s middags en ’s avonds gaan we actief de straat op.  

 

Op straat en online

We willen benaderbaar zijn voor jongeren. Dat doen we o.a. door zichtbaar en herkenbaar te zijn in Kapelle, Wemeldinge & Schore. Wij zijn eenvoudig te herkennen aan onze kleding (zie foto). Wat helpt in het contact met jongeren is dat we ons verdiepen in hun leefwereld, daarmee verlagen we de spreekwoordelijke drempel.

Daarnaast zijn wij ook online actief. Op social media volgen we onze jongeren en de jongeren ons. Hierdoor blijven we in contact met de jongeren ondanks dat we ze niet fysiek zien. Naast de jongeren die we al kennen, bereiken we ook de jongeren die voor ons onbekend zijn. Het online – en offline jongerenwerk is met elkaar verbonden en wisselt continue met elkaar af. Op die manier zijn we altijd “in de buurt”.

 

Helpen ontwikkelen

Door jongeren positief te benaderen en ze in hun kracht te zetten, proberen we bij te dragen aan hun persoonlijke groei. We stimuleren ze om te denken in mogelijkheden in plaats van in problemen. Iedere jongere heeft talent en daar maken wij ze graag bewust van.

Bijvoorbeeld het realiseren en organiseren van activiteiten of projecten kan daarbij helpen. Als bijkomend voordeel voelen ze zich sneller verbonden met hun eigen dorp en wijk, door te participeren en letterlijk een bijdrage te leveren.

Naast het werken met groepen houden wij ons ook bezig met individuele coaching. Het leven van een puber is niet altijd even makkelijk. Ze gaan hun nieuwe ‘’ik’’ ontwikkelen en soms kun je daarin vastlopen. De jongerenwerker begeleidt als het nodig is.

 

Contact opnemen met de jongerenwerker? Bel 06 25 38 78 09 of mail s.abali@kapelle.nl