Over ons

Algemeen

Heb je een vraag over opvoeden?

Wat is het CJG?

Het Centrum voor jeugd en Gezin (CJG) is een plek waar ouders / verzorgers, kinderen, jongeren tot 23 jaar en professionals terecht kunnen met al hun vragen over opvoeden en opgroeien. Vragen? Op deze website kun je een vraag stellen via e-mail en in contact komen met een professional als je hulp nodig hebt. Bij de beantwoording van de vragen werkt het CJG nauw samen met deskundigen.

Wat is het CJG?

Het Centrum voor Jeugd en gezin is een plek waar je met vragen over opvoeden en opgroeien terecht kunt. Over je kind, over jezelf of over je ouders. Wij vinden geen enkele vraag raar - hoe klein, onschuldig of ingewikkeld ook. Je kunt je vragen stellen via de website, de telefoon of via onze e-mail. Je krijgt altijd een antwoord. Handig, want iedereen kan wel wat tips gebruiken over opvoeden en opgroeien.
 

Toegang tot jeugdhulp

Sinds 1 januari 2015 kun je ook bij het CJG terecht als er professionele hulp nodig is. Een medewerker van het CJG kijkt samen met jou welke hulp er bij jouw situatie past. Je kunt voor een gesprek terecht op het gemeentehuis, maar het kan ook eventueel bij jou thuis. Ook jongeren kunnen zelf bij het CJG hulp aanvragen.

Professionele hulp, de zogenaamde tweedelijnszorg zoals bijvoorbeeld psychische hulp, thuisbegeleiding of dagbehandeling kunt u ook aanvragen bij het CJG.

 

Waarom zou ik naar het CJG gaan?

Omdat het normaal is om vragen over opvoeden en opgroeien te hebben. Opvoeden en opgroeien gaat niet altijd vanzelf. Bij het CJG staat er steeds een medewerker voor je klaar. Die denkt mee, geeft praktische tips en kijkt welke oplossing bij jou past of weet waar je met je vraag terecht kunt.

Bereikbaarheid

Heb je vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid, neem dan contact op met het Centrum Jeugd en Gezin Kapelle.  Ben je op zoek naar informatie of handige tips? Bezoek dan onze website of volg ons op Facebook.

Je kunt met het CJG bellen en WhatsAppen via 06 - 40 73 62 70.
We zijn op werkdagen bereikbaar van 09:30 - 11:30 uur, behalve op donderdag.

Op feestdagen en brugdagen zijn wij gesloten en niet bereikbaar. Uitsluitend in het geval van crisis kun je naast de bestaande nummers 112 (alarmnummer) en 113 (zelfmoordpreventie) ook vanaf 17:00 uur tot de volgende werkdag 08:30 uur en vrijdag vanaf 12:00 uur naar het crisisnummer bellen: 085 - 48 33 129.

E-mail
cjg@kapelle.nl

Postadres
Postbus 70
4416 ZH Kruiningen